of bel mij terug
085 00 91 085
of bel mij terug

Vind gemakkelijk de beste mediator!

Close Lightbox
Vragen?
Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

Van toffe baan naar mediator

Extra info

Belangrijke links

Een mediator nodig? Klik hieronder!

Van toffe baan naar mediator

Bij zakelijke mediation denk je aan een arbeidsconflict, een conflict met een leverancier of binnen een maatschap. Toch is ook ontslag een veel voorkomend onderwerp. In dit praktijkvoorbeeld vertelt Petra haar verhaal.

 

“Werken voor hem was plezierig”
Het is al weer een jaar geleden. Ik werkte als directiesecretaresse. Alex was strikt, punctueel, maar ook humorvol. Werken voor hem was plezierig. Mocht veel regelen. Was spin in het web. Kreeg veel complimenten. Ik was blij. Toffe baan, goed salaris, leuke collega’s. Zakelijke mediation, dat was voor anderen. Tot zijn vriendin Isabelle regelmatiger verscheen. Hij werd korzelig tegen me. Kon niets meer goed doen. Hij stuurde meer interne mailtjes, zoals “duurt te lang, wil het over een uurtje op mijn bureau” of “concept is te kort, je maakt je er wel heel gemakkelijk vanaf”. Durfde er niet tegenin te gaan, wilde geen ruzie. Maar al die vele jaren dat ik goed werk geleverd had, leken vergeten. Ik begon aan mezelf te twijfelen.

 

Ik kon vertrekken
Als ik vroeg wat ik verkeerd deed, reageerde hij met “heb nu geen tijd”. Ik snapte er niets van. Op een dag vertelde een collega me dat Isabelle mijn baan wilde. Het kwartje viel. Slechts enkele weken later, op die druilerige donderdagochtend, riep Alex mij bij zich. “Doe de deur dicht!” Toen was het duidelijk. Ik kon vertrekken. Het ontslag was een klap in mijn gezicht. Ik was boos, verdrietig, teleurgesteld. Had nog zoveel willen zeggen, maar emoties blokkeerde me, kreeg geen woord over mijn lippen. Bedremmeld verliet ik zijn kantoor.

 

Royale ontslagvergoeding
De werksfeer was verpest. Ik zat in zak en as. Mijn toekomst zag er onzeker uit. Moest op zoek naar een andere baan, een uitkering aanvragen. Toch wilde ik geen getouwtrek. Het was al zwaar genoeg.
Een mediator begeleidde mijn ontslagprocedure. Tot mijn verbazing wilde Alex graag meewerken aan de zakelijke mediation. Ik kreeg een royale ontslagvergoeding. Mijn vakantiedagen werden uitbetaald. Opgebouwd pensioen zou worden samengevoegd met op te bouwen rechten bij een nieuwe baan. Zijn bedrijf betaalde alle mediator kosten. Ik kreeg een uitstekend getuigschrift mee. En… op de koop toe gaf Alex me nog een naam en telefoonnummer. Moest maar bellen, zei hij met een knipoog.

 

Veel deskundigheid
Ondanks alle emoties verliep mijn ontslag soepel. Gemaakte afspraken stonden snel op papier. Ontslag, leuk. Nee! Maar onze mediator was deskundig, onafhankelijk en onpartijdig.

Home Vorige Print Volgende