of bel mij terug
085 00 91 085
of bel mij terug

Vind gemakkelijk de beste mediator!

Close Lightbox
Vragen?
Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

Met mediation kun je een arbeidsconflict oplossen

Extra info

Belangrijke links

Een mediator nodig? Klik hieronder!

Met mediation kun je een arbeidsconflict oplossen

Een mediator inschakelen: het arbeidsconflict oplossen!
Onenigheid over taakverdeling, gedrag, houding of posities binnen een bedrijf? Nu merk je welke effecten het heeft op het team waarvan jij leidinggevende bent. Hoe en waar dit conflict begonnen is, weet je niet. Maar meningsverschillen tussen twee werknemers zijn een eigen leven gaan leiden. Ze staan lijnrecht tegenover elkaar. Ze hebben een pesthekel aan elkaar gekregen. Het escalerende conflict beïnvloed de werksfeer. Oplopende spanningen belemmeren de goede werking van jouw team.
Voor het succes van de afdeling zijn deze twee op elkaar aangewezen. Ze zijn beide geschikt voor hun taak en een aanwinst voor het bedrijf. Het laatste dat je wil is dat ze elkaar spreekwoordelijk de tent uitvechten. Je wilt weer een goed werkend en succesvol team. Praten, luisteren, bemiddelen, voorstellen doen. Het blijft zonder resultaat. Een advocaat nemen, vind je een stap te ver. Daarom wil je een mediator inschakelen om het arbeidsconflict op te lossen.

 

Onafhankelijke mediators: wat doen ze?
Om te weten wat onafhankelijke mediators doen heb je je ingelezen.
• De onderlinge communicatie weer op gang brengen;
• De kern van het probleem helder krijgen;
• Eventuele misverstanden ophelderen;
• Het conflict bespreekbaar maken;
• Leren naar de ander te luisteren;
• Stimuleren in mogelijkheden te denken;
• Creatief naar oplossingen laten zoeken.
Met mediation kun je het arbeidsconflict tussen die twee mogelijk wel oplossen. Dat is wat je wil. Met hulp van de mediator die je hebt uitgezocht, krijg je beiden tegelijk aan tafel. Er volgt een intensief mediation traject om je medewerkers weer met de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

 

Mediation was een succes: medewerkers werken weer samen!
Groot voordeel is dat je mediator neutraal is. Hij begeleid de mediation en bewaakt het verloop ervan. Als deskundige laat hij jouw medewerkers terugkeren naar de essentie van iedere werkrelatie: de wederzijdse communicatie. Direct alles glad strijken gaat niet. Onder begeleiding van de mediator komt de kern van hun conflict naar boven. Met alle mediation sessies komen er wensen, mogelijkheden en oplossingen naar boven voor dit arbeidsconflict. Ze kunnen elkaar weer de hand schudden. Nu alles achter de rug is, is de rust teruggekeerd. De medewerkers werken weer samen. De afdeling is succesvol als vanouds. En jij kunt weer overgaan tot de orde van de dag, je team aansturen en begeleiden.

Home Vorige Print Volgende