of bel mij terug
085 00 91 085
of bel mij terug

Vind gemakkelijk de beste mediator!

Close Lightbox
Vragen?
Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

Helderheid over de mediator kosten

Extra info

Belangrijke links

Een mediator nodig? Klik hieronder!

Helderheid over de mediator kosten

Een conflictsituatie brengt vaak veel stress met zich mee. Wil je dit oplossen met mediation, dan wil je daar geen kopzorgen bij over de hoogte van de factuur. In dit praktijkvoorbeeld vertelt Nienke haar verhaal over de kosten van haar mediator.

 

“We groeiden gewoon uit elkaar”
We waren jong, naïef, hopeloos verliefd en trouwden veel te snel. En ja, het ging een hele tijd goed. We kregen twee prachtige spruiten. Maar kleintjes worden groot. “Ik wilde toch nog carrière maken.” Er was geen sprake van ruzies, ook geen andere liefdes. “We groeiden gewoon uit elkaar.” Hadden beiden ons werk. Zagen elkaar alleen in de beperkte vrije tijd. Toen gingen de kinderen studeren en op kamers. “Een goed moment om uit elkaar te gaan”. We besloten om onze scheiding met mediation te regelen.

 

“Internet is een goede informatiebron”
We wisten niet wat het ons zou gaan kosten. “Internet was een goede informatiebron.” We lazen dat er voor mediators geen vastgestelde tarieven zijn. Ze verschillen per mediator en zijn ze bovendien afhankelijk van de duur van de mediation. Enkele telefoongesprekken en mails verder, hadden we met één mediator in het bijzonder een ‘klik’. Hij informeerde ons over zijn werkwijze. “We kregen ook helderheid over de mediator kosten.”

 

Vragen stellen!
Eén website gaf handige tips. “Die gebruikten we direct in het eerste gesprek!”
• Hanteert u een vast bedrag voor een aantal sessies? Als mediation langer duurt, wordt voor de extra uren het mediator uurtarief berekend.
• Brengt u een startfee in rekening? Dit is voor het bestuderen van stukken en het opstellen van een vaststellingsovereenkomst of convenant.
• Berekent u een tarief voor uw reistijd? Dit kan, net zoals huur van een gespreksruimte, vallen onder onkosten.

 

Helderheid over onze mediator kosten
Onze mediator zei dat hij een ‘all-in tarief’ hanteerde. In dit bedrag zaten 10 uur mediation en de startfee. Alleen de BTW kwam hier bovenop. Hij verwachtte dat we, gezien onze eensgezindheid, genoeg zouden hebben aan die 10 uur. Toch wilde hij onverwachte verrassingen voorkomen. Dus gaf hij ons zijn uurtarief.

 

Heel tevreden over onze mediator
De scheiding verliep soepel en vlot. We waren heel tevreden over onze mediator. Hij informeerde ons van te voren goed over zijn werkwijze, de kosten en zijn uurtarief. Onze mediator was deskundig en betaalbaar.

Home Vorige Print Volgende