of bel mij terug
085 00 91 085
of bel mij terug

Vind gemakkelijk de beste mediator!

Close Lightbox
Vragen?
Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

Gevoelens manager leiden tot mediation

Extra info

Belangrijke links

Een mediator nodig? Klik hieronder!

Gevoelens manager leiden tot mediation

Bij zakelijke mediation denk je aan ontslag, een arbeidsconflict of geschil tussen een ondernemer en leverancier. Toch kunnen ook ongewenste intimiteiten op het werk leiden tot conflictsituaties. In dit praktijkvoorbeeld vertelt Daphne haar verhaal.

 

“Droombaan met toekomstperspectief”
Fijne collega’s, top salaris, baan die perfect aansluit bij opleiding en ervaringen. “Yes, droombaan met toekomstperspectief.” Ik zat op de juiste plek. Zakelijke mediation, daar had ik op dat moment nog nooit bij stilgestaan. De sfeer veranderde toen Dennis, mijn manager, wel erg veel interesse in me begon te tonen. Eerst heel onschuldig. Een schouderklopje. Met een knipoog: “Zal ik voor jou een lekkere cappuccino meebrengen?” Geleidelijk steeds pikanter getinte opmerkingen. Tik op mijn billen. Zijn blikken laten afglijden naar mijn borsten. Ik voelde me er steeds ongemakkelijker en onprettiger bij.

 

Hij stuurde elke dag talloze apps
Hij had gevoelens voor me. Wilde met me uit. “Kom nou, we zijn beiden vrijgezel”, voegde Dennis eraan toe. Ik vond het maar niks. Oké, aandacht is leuk. Je wilt ook niet meteen bot doen. Maar, al zag hij er goed uit, hij was beslist niet mijn type. En, werk is werk. “Ik heb hier geen zin in”, zei ik. Hij ging toch door. Stuurde elke dag talloze apps. Ik vond het steeds vervelender worden. Maakte hij misbruik van zijn positie? Hij manager, ik ondergeschikte. Collega’s roddelden. Het werd steeds bedreigender.
Ik ging naar personeelszaken. Vertelde Jorien over de situatie. Ze zou met Dennis praten. Hij ontkende. Gaf aan dat ik hem had verleidt. De spanningen liepen steeds hoger op. Het werk begon eronder te leiden. Om de impasse te doorbreken, vroeg Jorien of we instemden met zakelijke mediation.

 

“Wil mijn baan niet verliezen”
Dennis had de hoop op een relatie laten varen. Ik wilde alleen een normale werkrelatie. Maar na alles wat gebeurd was, wist ik niet meer waar ik aan toe was. Was erg gespannen. De sfeer leek te gaan richting het scheiden van wegen. “Wil mijn baan niet verliezen”, dacht ik.
De mediator wist de situatie goed in te schatten. Hij haalde de angel eruit zodat niemand gezichtsverlies leed. Door praten bleek ook dat we beiden niet altijd even tactisch waren geweest. Oplossingen kwamen op tafel. We konden zelfs samenwerken om roddels te ontzenuwen. De sfeer op de afdeling herstelde. Werkverhoudingen normaliseerden. Ik ging op een andere afdeling werken en met ondersteuning van personeelszaken maakte ik zelfs promotie.

 

Door mediation herstelde onze relatie
Onze mediator was deskundig, onafhankelijk en onpartijdig. Hij wist vrij snel de frictiepunten op tafel te krijgen. Het was geen leuke ervaring, maar door mediation herstelde onze relatie. Ik kon bij dit bedrijf blijven werken.

Home Vorige Print Volgende