of bel mij terug
085 00 91 085
of bel mij terug

Vind gemakkelijk de beste mediator!

Close Lightbox
Vragen?
Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

Hoeveel berekent een mediator jou? Het mediator uurtarief!

Extra info

Belangrijke links

Een mediator nodig? Klik hieronder!

Hoeveel berekent een mediator jou? Het mediator uurtarief!

Er zijn geen vastgestelde kosten voor mediation en het mediator uurtarief is er wisselend. Elke mediator stelt zijn eigen uurtarief vast. Voor een mediator zullen hierbij zijn ervaring, professionele achtergrond en specialisme een rol spelen. Doorgaans kun je rekening houden met een uurtarief tussen de € 75,00 en € 200,00 per uur.

 

Voor je de mediation start, zal jouw mediator de kosten die hij in rekening brengt benoemen. Denk hierbij naast het uurtarief en eventuele startfee, ook aan onkosten, zoals reiskosten, bureau- en administratiekosten en eventuele huur van gespreksruimte. De factuur die je krijgt van je mediator is altijd gespecificeerd. Voor zover nodig en/of wenselijk kunnen hier nog kosten voor andere deskundigen, zoals accountant, jurist, adviseur of advocaat, bij komen.

 

Het aantal uren dat je mediator berekent, is sterk afhankelijk van de aard van jullie conflict, jullie emoties en de manier waarop jullie je tijdens de mediation naar elkaar opstellen. Toch is er een vuistregel die zegt dat de gemiddelde mediation circa 10 uur in beslag neemt, verdeeld over 3 tot 5 sessies.

 

Het mediator uurtarief en alle bijkomende kosten zijn niet afhankelijk van het resultaat. Ongeacht de afloop van de mediation, zullen jullie de totale factuur van je mediator moeten betalen. Uiteraard staat het jullie vrij om hierover afspraken te maken. Zo kun je de factuur 50/50 of 80/20 verdelen. In sommige situaties zal zelfs een partij de volledige rekening betalen. Hoe je de factuur van jouw mediator ook verdeeld, je mediator zal te allen tijde neutraal en onafhankelijk blijven.

 

Wil je meer informatie hebben over het uurtarief en andere kosten van een mediator in jouw omgeving? Klik dan hier om snel en gemakkelijk een mediator te vinden.

 

Op deze zoekwoorden kun je dit artikel vinden:
mediator uurtarief, mediator, uurtarief, ervaring, professionele achtergrond, specialisme, mediation, conflict, bijkomende kosten, verdelen, neutraal, onafhankelijk

Home Vorige Print Volgende