of bel mij terug
085 00 91 085
of bel mij terug

Vind gemakkelijk de beste mediator!

Close Lightbox
Vragen?
Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

Mediator laat jullie scheiding zo soepel mogelijk verlopen

Extra info

Belangrijke links

Een mediator nodig? Klik hieronder!

Mediator laat jullie scheiding zo soepel mogelijk verlopen

Jullie gaan scheiden? En dan? Van het ene op het andere moment stort je wereld in. Jullie wegen gaan nu definitief uit elkaar. Je zit met vragen, heel veel vragen. En “Een mediator en scheiding?” is zeker niet de eerste die bij je naar bovenkomt.

 

Toch is een echtscheiding een veel voorkomend traject binnen de mediation. Steeds vaker wordt de hulp ingeroepen van een mediator. Een onafhankelijke en onpartijdige derde die jullie helpt bij de wirwar van zaken die geregeld moeten worden. Een persoon die er op toeziet dat alles eerlijk en met wederzijds respect wordt afgewikkeld.

 

Als jullie kinderen hebben ligt het allemaal ingewikkelder, want je blijft te allen tijde ouder. Hoe kun je nu de aanstaande scheiding een feit is, zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt? Dat jullie niet verzeild raken in een gevecht. Een mediator kan je helpen bij jullie scheiding. Hij grijpt bijvoorbeeld in als jullie in een verhitte discussie terechtkomen, hij zorgt ervoor dat de onderlinge communicatie netjes blijft en dat jullie naar elkaar luisteren.

 

Een mediator ziet er op toe dat alle belangrijke onderwerpen die besproken moeten worden bij jullie scheiding aan bod komen. Hij let er op dat jullie geen belangrijke zaken over het hoofd zien. Ook kunnen jullie zelf onderwerpen aandragen die voor jullie van belang zijn.
Onderwerpen die jullie mediator altijd zal bespreken, zijn:
• beroepsgeheim van je mediator;
• verdeling van zowel jullie bezittingen en vermogen als jullie schulden;
• verdeling van jullie opgebouwde pensioenrechten.
Als jullie kinderen hebben komen nog de volgende onderwerpen aan bod:
• ouderschapsplan;
• omgangsregeling met jullie kinderen;
• partneralimentatie;
• kinderalimentatie.

 

Zijn doel is om jullie beider standpunten en belangen, en als er kinderen zijn, ook de belangen van jullie kinderen helder te krijgen. Hij zal jullie helpen met het maken van afspraken door alle voor- en nadelen te bespreken. Door alle mediationgesprekken zullen jullie uiteindelijk samen tot afspraken komen die voor jullie meerwaarde bieden of waar jullie je beiden in kunnen vinden. De mediator zal ervoor uitkijken dat alle afspraken die jullie voor maken, ook juridisch mogelijk zijn. In de echtscheidingsconvenant (en ouderschapsplan) staan alle afspraken. Dit wordt door jullie beiden ondertekend.

 

Ga je scheiden en ben je op zoek naar een mediator? Klik dan hier om een geschikte mediator te vinden in jouw omgeving.

 

Op deze zoekwoorden kun je dit artikel vinden:
mediator en scheiding, mediator, scheiding, echtscheiding, vragen, mediation, onafhankelijke, onpartijdige, derde, eerlijk, wederzijds respect, helpen, onderlinge communicatie, luisteren, belangrijke onderwerpen, standpunten, belangen, samen, afspraken

Home Vorige Print Volgende