of bel mij terug
085 00 91 085
of bel mij terug

Vind gemakkelijk de beste mediator!

Close Lightbox
Vragen?
Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

Mediation bij familieconflicten

Extra info

Belangrijke links

Een mediator nodig? Klik hieronder!

Mediation bij familieconflicten

Heb je een conflict in je familie? Dan kan je dat dag en nacht achtervolgen. Onbegrip en  wantrouwen worden groter en de onderlinge communicatie wordt almaar slechter. Vaak is de oorzaak van het conflict allang weer vergeten. Toch wil je proberen een einde te maken aan alle ellende. Mediation kan bij familieconflicten dan een uitweg bieden.

 

Mediation bij familieconflicten kan een oplossing bieden voor bijvoorbeeld:
• ruzie tussen ouders en kinderen;
• ruzie tussen (schoon)ouders en kinderen;
• ruzie tussen grootouders en kleinkinderen;
• ruzie tussen kinderen onderling;
• conflicten over de verdeling van een erfenis;
• conflicten over de zorg voor een familielid;
• ruzie binnen een familiebedrijf.

 

Het grootste probleem bij familieconflicten is het gebrek aan objectiviteit bij alle partijen. Je vindt dat je gelijk hebt en je maakt je hard voor je eigen standpunten en belangen. De nauwe band die je had met je familie raakt beschadigd. Dat leidt weer tot grote spanningen en emoties. Je vindt het steeds moeilijker worden om contact met de ander te zoeken. Er is te veel gebeurd, je bent bang dat de ander je niet begrijpt en er is nog zo veel uit te leggen.

 

Willen jullie het familieconflict oplossen met mediation? Dan kan een mediator jullie helpen emoties te laten bedaren. Onbegrip en wantrouwen kunnen daardoor veranderen in begrip en vertrouwen. Stap voor stap kunnen jullie het probleem bespreekbaar maken en, met respect voor elkaar, gezamenlijk werken aan een oplossing voor jullie conflict.
Bij mediation is het belangrijk dat jullie:
• vrijwillig deelnemen;
• vrijblijvend deelnemen;
• vertrouwelijk met de informatie omgaan;
• allemaal de intentie hebben om het conflict met hulp van een mediator op te lossen.

 

Met mediation kun je je relatie met de ander weer herstellen en zo weer vreedzaam naast en met elkaar te leven. Je mediator, zal als onafhankelijke en neutrale gespreksleider zorgen dat de onderlinge communicatie netjes blijft en dat ieder het hoofd koel houdt. Hij zal jullie helpen om samen naar een oplossing te zoeken voor het conflict. Indien wenselijk of noodzakelijk zal hij de mogelijkheden en onmogelijkheden van oplossingen benoemen. Het uitgangspunt bij mediation is de win-win situatie waarbij jullie allen je kunnen vinden in de oplossing.

 

Heb je een familieconflict en wil je hiervoor een oplossing vinden, klik dan hier om op zoek te gaan naar een geschikte mediator in jouw omgeving.

 

Op deze zoekwoorden kun je dit artikel vinden:
Mediation bij familieconflicten, mediation, familieconflicten, familie, conflict, conflicten, onderlinge communicatie, emoties, onbegrip, wantrouwen, begrip, vertrouwen, mediator, oplossing, respect, onafhankelijke, neutrale, win-win situatie

Home Vorige Print Volgende