of bel mij terug
085 00 91 085
of bel mij terug

Vind gemakkelijk de beste mediator!

Close Lightbox
Vragen?
Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

Praten weer mogelijk met conflict mediation

Extra info

Belangrijke links

Een mediator nodig? Klik hieronder!

Praten weer mogelijk met conflict mediation

Bij conflict mediation of wel conflictbemiddeling zal de mediator actief bemiddelen om twee of meer personen, partijen of groepen die een geschil hebben met elkaar in gesprek te brengen teneinde onderling tot een oplossing te komen.

 

In een conflictsituatie is de onderlinge communicatie verstoord, wordt onderhandelen belemmerd door een wederzijds gebrek aan vertrouwen, of is er mogelijk al sprake van escalatie. Zelfs als een van beide zo beledigd of kwaad is, dat hij weigert nog verder te praten met de ander, kan conflict mediation een oplossing bieden.

 

Tijdens conflict mediation is de mediator een onafhankelijke en onpartijdige derde, die de gesprekken leidt, waardoor de conflictpartijen hun geschil zelf kunnen oplossen. Het zou mooi zijn als ieder 100% enthousiast is over een oplossing. Dat gebeurt echter zelden. De mediator zal andere invalshoeken bieden bij het zoeken naar een oplossing. Het doel van conflict mediation is dan ook partijen zelf een oplossing naar voren te laten brengen, waarin allen zich kunnen vinden. Een oplossing die in alle belangen op aanvaardbare wijze tegemoet komt.

 

In conflict mediation laat de mediator ieder de standpunten en vooral de belangen kenbaar maken en ondersteunt hij bij het verbeteren van de onderlinge communicatie. Hierbij blijft de mediator tijdens conflict mediation bewust inhoudelijk op afstand, hij heeft slechts de procesregie in handen.

 

De conflict mediation bestaat er gewoonlijk uit dat een mediator soms afwisselend met beide partijen praat, of als gespreksleider optreedt bij een “plenair” gesprek tussen alle partijen. Conflict mediation is op basis van vrijwilligheid, het kan niet aan een ander worden opgelegd. Is er eenmaal bereidheid om samen aan conflict mediation te beginnen, kan dit ook snel tot resultaat leiden.

 

Heb je een conflict en wil je hiervoor graag snel een oplossing vinden, klik dan hier om een voor jou geschikte mediator te vinden bij jou in de omgeving.

 

Op deze zoekwoorden kun je dit artikel vinden:
conflict mediation, conflictbemiddeling, mediator, actief bemiddelen, geschil, oplossing, conflictsituatie, communicatie, onafhankelijke en onpartijdige derde, conlfictpartijen, oplossen, invalshoeken, belangen, standpunten, vrijwilligheid, resultaat

Home Vorige Print Volgende